Vítězem Student Film Festivalu je snímek “John Wickuccino”

Bez červeného koberce ale v červené aule proběhl v ústeckém kampusu UJEP Student Film Festival. Soutěže o nezanedbatelnou finanční prémii se zúčastnilo pět studentských filmů v angličtině. 

Festival originálních studentských krátkých filmů již posedmé rozdal ceny mezi nejlepší snímky. Tvůrčí týmy, jejichž úkolem bylo vytvořit krátký film v angličtině, pocházely nejen z ústecké univerzity. Festivalu se účastnil i snímek „Antlers“ vytvořený středoškoláky z Gymnázia Václava Šmejkala v Ústí nad Labem.

Na prvních třech místech se umístily filmy:

  1. „John Wickuccino“, režie Michael Rund
  2. „Planet Cronos“, režie Helena Hojdíková
  3. „Who´s Amber?“, režie Martin Mrnka a Sagina Galejeva

Jejich autorům předali ocenění členové katedry anglistiky PF UJEP doc. Natalia Orlova a hlavní organizátor filmového festivalu Anthony Laue.

Vítězný snímek je akčním filmem, který popisuje, co vše se může stát, pokud někomu rozlijete kávu a neomluvíte se,“ říká Anthony Laue.

Ceny spojené s finanční odměnou poskytla Pedagogická fakulta UJEP.  Zvláštní cenu od náměstka primátora města Ústí nad Labem Tomáše Vlacha získal středoškolský film z dílny ústeckých gymnazistů.

„Každý rok sleduji, jak se kvalita studentské tvorby zlepšuje díky technologiím, které studentům usnadňují a zlevňují objevování jejich tvůrčího potenciálu. Mým úkolem je pomáhat jim rozvíjet jejich kreativní nápady,“ uzavírá Anthony Laue.